Uskoro kreće pilot projekt prekvalifikacije za montere suhe gradnje

prekvalifikacija

Prije nekoliko mjeseci pokrenut projekt prekvalifikacije za montere suhe gradnje poprima svoj završni oblik, definiran u okviru za tu svrhu osnovane Radne skupine koja se do sada sastala nekoliko puta, a na sastanku održanom 9. studenoga u Komori Zagreb razgovaralo se već i o detaljima njegove provedbe. Riječ je o projektu koji je pokrenula Hrvatska udruga izvođača suhe gradnje (HUISG), okupivši zainteresirane partnere, a među njima su HZZ - Regionalni ured Zagreb, zagrebačko Pučko otvoreno učilište i poslovni sektor, uz direktnu uključenost triju tvrtki – Knauf d.o.o. , Bulić gradnja d.o.o. i Radman grupa d.o.o.. Projekt je podržala i Komora Zagreb, kao logistika poslovnom sektoru.
Naime, sve je pokrenuto kako bi se riješio ili barem ublažio problem nedostatka montera suhe gradnje na tržištu rada, s kojim se susreće većina tvrtki iz građevinskog sektora, s obzirom na velik odljev stručnih kadrova u inozemstvo. Odlučeno je stoga da se organizira dodatno školovanje zainteresiranih nezaposlenih radnika za to zanimanje, odnosno prekvalifikacija, pa je sukladno tome uspostavljena suradnja s HZZ - Regionalnim uredom Zagreb, koji za tu namjenu ima i osigurane financije, te s Pučkim otvorenim učilištem koji bi provodio obrazovni dio prekvalifikacije. Pripremljen je i kurikulum kojim je predviđen teoretski i praktični dio edukacije za zanimanje montera suhe gradnje. Prema zadnjem je dogovoru Radne skupine odlučeno, pak, da bi najbolje bilo krenuti s pilot projektom koji bi vrlo brzo obuhvatio prvu skupinu od desetak polaznika, uz trajanje prekvalifikacije, teoretske i praktične, između dva i tri mjeseca, a najboljom je ocijenjena opcija tjedan na tjedan, odnosno tjedan teorije pa tjedan prakse, i tako kroz nekoliko tematskih područja bitnih za stjecanje zvanja montera suhe gradnje. Inače, nezaposleni iz evidencije HZZ-a koji će iskazati interes taj program, s poslodavcem, a na njemu je i izbor radnika, sklapaju ugovor o radu, uz obvezu pohađanja tog edukativnog programa, uključujući i praksu.

ČLANSTVO U HUISG

INFORMATIVNI CJENIK

Kako postati član

Ukoliko želite postati član HUISG-a redoslijed radnji je slijedeći...

1. Ispunite prijavni list, te isti ovjerite potpisom i pečatom

2. Ovjerite kodeks ponašanja i zajedno s prijavnim listom pošaljite na mail huisg@huisg.hr

3. Uplatite članarinu u iznosu koji odgovara broju zaposlenih u Vašoj firmi ili obrtu

-----------------------------------

Pristupni list kodeks možete naći na ovoj stranici u .pdf formatu

-----------------------------------

Nakon što svi uvjeti budu zadovoljeni HUISG će u najkraćem roku izraditi Vašu člansku iskaznicu, te ju poslati na vašu adresu, također ćemo na internet stranici objaviti sve vaše kontakt detalje.

UČLANITE SE I VI....... Zajedno smo jači !!

SPONZORI HUISG
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

ULAZ ZA ČLANOVE

Matični broj: 02187302  IBAN: HR2924840081104050141 OIB: 52259369922  e-mail: huisg@huisg.hr  tel: 098 253532  fax: 01 4619245