Svečana skupština HUISG


Na svečanoj skupštini HUISG održanoj u Zagrebu 21.12.2016. okupilo se 30-tak sudionika. Skup je pozdravio predsjednik Udruge Mato Mrkonjić, a tajnik je istaknuo najznačajnije aktivnosti tijekom protekle godine. Naglašena je aktivnost u projektu Croskills čiji je nositelj građevinski fakultet u Zagrebu. Od projekta se očekuje najmanje 1200 radnika educiranih i certificiranih za energetski učinkovitu gradnju (fasaderi, soboslikari, tesari, krovopokrivači, zidari i monteri suhe gradnje). U Sisku je 7. listopada održano predstavljanje zanimanja monter suhe gradnje i soboslikar u sklopu projekta Croskills, na kojem je sudjelovao HUISG.
Dogovoreno je da se organizira dodatno školovanje zainteresiranih nezaposlenih radnika za zanimanje Monter suhe gradnje, odnosno prekvalifikacija, pa je sukladno tome uspostavljena suradnja s HZZ - Regionalnim uredom Zagreb, koji za tu namjenu ima i osigurane financije, te s Pučkim otvorenim učilištem koji provodi obrazovni dio prekvalifikacije. Pripremljen je i kurikulum kojim je predviđen teoretski i praktični dio edukacije za zanimanje montera suhe gradnje.
HUISG u suradnji sa Građevinskom fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskom gospodarskom komorom i GIZ Slovenija radi se na normizaciji, odnosno standardizaciji u graditeljstvu. Kao rezultat tog projekta HUISG očekuje opće priznavanje knjige Normativi, troškovnici i opisi za suhu gradnju, koja će kroz provedbu navedenog projekta doživjeti 3. dopunjeno izdanje.
Poslan je zahtjev HUISG-a u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava za unos zanimanja „monter suhe gradnje“ u Registar zanimanja. U dobivenom odgovoru, uz ostalo stoji da je postupak u tijeku i da će se upis novih zanimanja moći obaviti nakon izrade standarda zanimanja.
Na inicijativu HUISG-a održan je sastanak o poslovnoj suradnji sa predstavnicima Hrvatskog kreditnog osiguranja (HKO) o dobivanju posebnih i povoljnih uvjeta za ugovaranje police od rizika neplaćanja.
U tijeku je inicijativa HUISG-a da se članovima HUISG omogući poseban i dodatan rabat na proizvode i usluge firmi koje se bave auto gumama, servisima za popravak i održavanje voznog parka, kao i firmama za nabavu alata, uredskog materijala, knjigovodstvene i pravne usluge.
U 2017.g. se planira izgradnja oko 40 hotela visoke kategorije i 8500 liftova u stare zgrade do 5 katova (850.000 m2 obloge sa dvostrukom pločom) sufinancirana sredstvima EU (80%).
HUISG će svojim članovima slati na kućne adrese članske iskaznice nakon uplaćene članarine kojima će se ostvarivati navedene pogodnosti.

 

GALERIJA SLIKA

View the embedded image gallery online at:
http://www.huisg.hr/naslovnica/46-skupstina2016#sigFreeId1d87fae8e1

ČLANSTVO U HUISG

PARTNERI IZ SEKTORA TRGOVINE

termodinamika logo web

mercor-dunamenti-logo-1

arkor logo_web

mc-plus logo1

 

 Informativni projektantski cjenik

Kako postati član

Ukoliko želite postati član HUISG-a redoslijed radnji je slijedeći...

1. Ispunite prijavni list, te isti ovjerite potpisom i pečatom

2. Ovjerite kodeks ponašanja i zajedno s prijavnim listom pošaljite na mail huisg@huisg.hr

3. Uplatite članarinu u iznosu koji odgovara broju zaposlenih u Vašoj firmi ili obrtu

-----------------------------------

Pristupni list kodeks možete naći na ovoj stranici u .pdf formatu

-----------------------------------

Nakon što svi uvjeti budu zadovoljeni HUISG će u najkraćem roku izraditi Vašu člansku iskaznicu, te ju poslati na vašu adresu, također ćemo na internet stranici objaviti sve vaše kontakt detalje.

UČLANITE SE I VI....... Zajedno smo jači !!

SPONZORI HUISG
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

ULAZ ZA ČLANOVE

Matični broj: 02187302  IBAN: HR2924840081104050141 OIB: 52259369922  e-mail: huisg@huisg.hr  tel: 098 253532  fax: 01 4619245